Pentru a intelege exact in ce consta o inima sanatoasa, trebuie mai intai sa definim functia inimii si sa ne formam o imagine generala despre acest organ vital.
Inima prin intermediul sangelui pe care il pompeaza, furnizeaza tesuturilor substante nutritive si nu in ultimul rand, oxigen. Inima trebuie imaginata ca un organ cu patru camere: doua atrii (situate in partea superioara) si doi ventriculi (in partea inferioara), sau mai simplu ca o pompa, care realizeaza doua circulatii: pulmonara si cea sistemica. Cele doua circulatii intreprinse de catre inima sunt realizate prin intermediul unor impulsuri electrice care ii declanseaza contractia.
Un control cardiologic reprezinta una dintre cele mai importante metode de a ne asigura ca inima noastra este sanatoasa. Astfel prin intermediul unui aparat de electrocardiografie, doctorul poate diagnostica eventualele anomalii ale sistemului nostru vital. Electrocardiograful masoara diferenta de potential ca mai apoi sa redea rezultatul printr-un grafic, care este imprimat. In urma analizarii acestui grafic, doctorul poate observa existenta unor anormalitatii si sa puna un diagnostic si un eventual remediu/tratament. Printre patologiile inimii, putem mentiona: bradicardia sinusala, tahicardia sinusala, flutterul atrial, fibrilatia ventriculara etc.
In concluzie, nu ezitati sa va efectuati un control cardiologic in cazul in care observati sau simtiti anumite anormalitatii.